Riigikontroll korraldab Maltal EUROSAI WGEA 13. koosoleku

Toomas Mattson | 05.10.2015 | 09:42

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 5. oktoober 2015 – Riigikontroll korraldab koostöös Malta Riigikontrolliga 6.–8. oktoobrini Euroopa Kõrgeimate Kontrolliasutuste Organisatsiooni (EUROSAI) keskkonnaauditi töörühma (WGEA) iga-aastase koosoleku Maltal.

Koosolekul käsitletavad peateemad on tööstusjäätmete ja kemikaalidega seotud keskkonnaprobleemide auditeerimine ning suhtlemine kõrgeimate auditiasutuste sihtrühmadega. Eesti delegatsioon teeb ettekande mõlemal nimetatud teemal.

EUROSAI WGEA töörühma juht on Eesti riigikontrolör Alar Karis, Riigikontrolli delegatsiooni kuuluvad veel välissuhete teenistuse juhataja ja EUROSAI WGEA sekretariaadi juhataja Tuuli Rasso, tulemusauditi osakonna auditijuhid Kaire Kuldpere ja Viire Viss ning EUROSAI WGEA sekretariaadi nõunik Krislin Kivi.

Viire Viss tutvustab Eesti Riigikontrolli kogemusi tööstusjäätmete korralduse auditeerimisel ning Kaire Kuldpere annab ülevaate kogemustest ja esinenud väljakutsetest Riigikontrolli suhtluses eraettevõtetega. Koosolekule on külalisesinejad kutsutud Euroopa Keskkonnagentuurist, Malta Ülikoolist, Oslo ja Akershusi Rakenduskõrgkoolist ning Euroopa Komisjoni ohtlike jäätmete uuringu projekti esindaja.

Lisaks esitleb EUROSAI WGEA sekretariaat kokkuvõtet töörühma tegevustest, saavutustest viimase aasta jooksul ning tutvustab selle edasisi plaane.

Taustinfo Eesti ja keskkonnaauditi töörühma suhete kohta

Eesti Riigikontroll on olnud INTOSAI WGEA liige aastast 1995. Aastatel 2008–2013 juhtis Riigikontroll INTOSAI keskkonnaauditi töörühma ja selle juhtkomiteed. Ka praegu on Riigikontroll INTOSAI WGEA juhtkomitee liige ning osaleb töörühma mitmes projektis.

Alates 2014. aastast on Riigikontroll EUROSAI keskkonnaauditi töörühma juht ning siin tegutseb ka töörühma sekretariaat.

Rohkem infot INTOSAI keskkonnaauditi töörühma kohta: http://www.environmental-auditing.org.

Rohkem infot EUROSAI keskkonnaauditi töörühma kohta: http://www.eurosaiwgea.org/.

Toomas Mattson
Riigikontrolli kommunikatsiooniteenistuse juhataja
+372 640 0777
+372 513 4900
[email protected]
[email protected]
www.riigikontroll.ee
www.facebook.com/riigikontroll
www.twitter.com/riigikontroll

  • Postitatud: 05.10.2015 09:42
  • Viimane muudatus: 05.10.2015 09:42
  • Viimane ülevaatus: 05.10.2015 09:42

Lisamaterjalid

Välislinke

Veel uudiseid