Riigikontroll esitas ülevaate riigi vara kasutamise ja säilimise kohta eelmisel aastal

04.09.2000 | 00:00

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 4. september 2000 - Riigikontroll andis täna Riigikogule üle "Ülevaate riigi vara kasutamisest ja säilimisest 1999. aastal". Nimetatud ülevaade esitab Riigikontrolli arvamuse valitsuse poolt koostatud riigieelarve täitmise aruande kohta.

Riigikontroll soovitab Riigikogul valitsuse dokumenti mitte kinnitada, kuna see sisaldab mitmeid olulisi vigu, eelkõige 1999. aasta riigieelarve täitmise aruande koosseisus esitatud koondbilansis ja -tulemiaruandes.

Valitsuse esitatud aruanne riigieelarve täitmisest peaks andma selgust, kuidas on valitsus kasutanud maksumaksja raha ja täitnud talle pandud ülesandeid. Praegu aga ei anna see õiget infot ega kajasta tõetruult riigi finantsolukorda.

Riigikontrolör Juhan Parts märgib, et võrreldes eelmise aastaga on astutud suur samm edasi: "Kui eelmisel aastal riigi koondbilanssi ei koostatud, siis sel aastal on see tehtud ning on olemas alus, millelt edasi minna. Esmakordne Vabariigi Valitsuse poolt Riigikogule koondbilansi ja -tulemiaruande esitamine on väga oluline samm tänapäevase finantsjuhtimise suunas."
Siiski ei anna Riigikontrolli hinnangul eelarve täitmise aruande koosseisus esitatud koondbilanss ja -tulemiaruanne õiget ja õiglast pilti riigi varadest, kohustutest ja tulemist. Moonutustest vaba kirjet koondbilansis ja tulemiaruandes ei ole.

Riigikontroll soovib, et Riigikogu arutaks esitatud arvamused ja ettepanekud läbi ning annaks valitsusele selge ülesande koostada tegevuskava probleemide lahendamiseks. Selle tulemuseks peaks olema olukord, kus on olemas õige info riigi finantsolukorrast.

Ülevaade riigi vara kasutamise ja säilimise kohta on avaldatud Riigikontrolli veebilehel www.sao.ee. Samuti korraldab Riigikontroll teisipäeval, 5. septembril kell 14.30 esitatud ülevaate kommenteerimiseks ja taustinfo lisamiseks pressibriifingu Riigikontrolli uues hoones Narva mnt 11a.



Sven Soiver
Riigikontrolli pressiesindaja
Tel: 640 0787
GSM: 53 414464
E-post: [email protected]

  • Postitatud: 04.09.2000 00:00
  • Viimane muudatus: 15.10.2015 22:45
  • Viimane ülevaatus: 15.10.2015 22:45

Veel uudiseid