Külastajate soovitatud auditiideed veebilehel nähtavad

02.07.2002 | 00:00

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 2. juuli 2002 - Riigikontrolli veebilehel on nüüdsest nähtavad külastajate soovitatud audititeemad. Seni jõudsid need riigikontrolöri ja peakontrolöride lauale, kuid avalikkusel puudus ülevaade, milliseid ettepanekuid on Riigikontrollile tehtud. Veebilehel on nüüdsest ka Riigikontrolli vastused saadud ettepanekutele.

Oodates külastajatelt auditiettepanekuid soovib Riigikontroll saada infot, millised probleemid häirivad tavalisi kodanikke riigiga asju ajades enim või millistes valdkondades kahtlustatakse korruptsiooni.

Riigikontroll märgib internetilehel: "Samuti soovime teada, mida oodatakse Riigikontrollilt. See aitab meil olla teile maksimaalselt kasulik, andes ühtlasi väärtuslikku alusmaterjali meie auditite kavandamiseks."

Riigikontrolli pressiesindaja Sven Soiveri sõnul ei muutu nähtavaks need soovitused, mis sisaldavad ebatsensuursusi või isiklikke solvanguid kellegi aadressil. Soiver lisas, et kuna Riigikontroll ei saa vastutada külastajate sisestatud väidete ja andmete õigsuse eest, ei pruugi kõik külastajate väited "Soovita auditit" lehel olla täpsed, vaid pigem tuleks seda vaadata kui veel üht kahepoolset suhtlemisvõimalust riigiasutuse ja kodanike vahel.

Samuti loodab Soiver uuest funktsioonist kasu ka ajakirjanikele, kes lehekülje kaudu saavad jälgida, millised küsimused teevad muret elanikele ning millised on Riigikontrolli õigused ja võimalused teatud küsimustesse sekkuda.

Soovitajate privaatsuse huvides ei kuvata kirjutajate andmeid. Ka ei muutu tehtud soovitused nähtavaks kohe, vaid pärast Riigikontrolli vastuse lisamist.

Sven Soiver
Riigikontrolli pressiesindaja
Tel: 640 0787
GSM: 53 414464
E-post: [email protected]

  • Postitatud: 02.07.2002 00:00
  • Viimane muudatus: 15.10.2015 10:19
  • Viimane ülevaatus: 15.10.2015 10:19

Veel uudiseid