Riigikontroll andis välja tulemusauditi käsiraamatu

07.03.2002 | 00:00

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 7. märts 2002 - Riigikontrolli välja antud tulemusauditi käsiraamat on esimene eestikeelne tulemusauditit kui auditiliiki tutvustav käsiraamat. Käsiraamatu aluseks on Rootsi Riigikontrolli materjal. Raamat peaks aitama mitte ainult audiitoritel oma oskusi parandada, vaid ka poliitikutel, ametnikel ja avalikkusel jälgida, kas riik tegutseb tulemuslikult.

Riigikontrolör Juhan Parts: "Riigikontroll on seadnud endale üheks ülesandeks levitada head auditeerimistava ja tänapäevase avaliku sektori tegutsemispõhimõtteid. Loodan, et käsiraamat abistab riigi tegevusele objektiivse hinnangu andmisel. See ei ole vaid audiitorite ülesanne, vaid peaks olema iga aktiivse kodaniku huvi. Me loodame raamatust abimaterjali neile, kes tunnevad huvi, kas riik on toiminud ootustele vastavalt ning eesmärgikindlalt."

Raamatusse koondatud materjal peaks aitama avaliku sektori vahendite kasutamisel nii mõista kui ka järgida tänapäevase riigi kolme põhimõtet - säästlikkust, tõhusust ja mõjusust. Samuti annab raamat tulemusauditi läbiviimiseks vajalikku oskusteavet: kuidas teha sellist auditit, mis tooks oma tähelepanekute ja soovitustega maksimaalselt kasu.

Rootsi Riigikontroll on korraldanud tulemusauditi-alaseid koolitusi peaaegu igal mandril. Samuti on Rootsi Euroopas üks paremini toimiva avaliku haldusega riike.

Käsiraamatut on võimalik kasutada Riigikontrolli veebilehel. Samuti on raamatut piiratud koguses võimalik saada trükisena Riigikontrollist.


Sven Soiver
Riigikontrolli pressiesindaja
Tel: 640 0787
GSM: 53 414464
E-post: [email protected]

  • Postitatud: 07.03.2002 00:00
  • Viimane muudatus: 15.10.2015 11:33
  • Viimane ülevaatus: 15.10.2015 11:33

Veel uudiseid