Riigikontroll võõrustab Kasahstani riigikontrolli delegatsiooni

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 4. detsember 2018 – Riigikontrolli külastab 4.–6. detsembrini Kasahstani riigieelarve täitmise järelevalve komisjoni (Eesti mõistes riigikontrolli) kuueliikmeline delegatsioon Kasahstani riigikontrolöri Natalja Godunova juhtimisel.

Kasahstani kõrgeima auditiasutuse juht saabus Eestisse Riigikontrolli poolt Kasahstani riigikontrollis läbi viidud rahvusvahelise kollegiaalhindamise (peer review) aruande pidulikule üleandmisele. Tseremoonia juures viibisid Kasahstani Vabariigi erakorraline ja täievoliline suursaadik Soomes ja Eestis Murat Nurtleuov ning Kasahstani konsul Eestis Dudar Žakenov. Riigikontrolör Janar Holmiga arutati edasise koostöö võimalusi. Kasahstani riigikontrolör Natalja Godunova kutsus Eesti riigikontrolöri külla Astanasse, Janar Holm võttis küllakutse tänuga vastu. Pooled arutasid Eesti ja Kasahstani riigikontrolli koostööd keskkonnaauditite metoodika valdkonnas. Eesti riigikontrollil on keskkonnauditite vallas pikaajaline ja rahvusvaheline kogemus – Riigikontroll on kõrgeimate auditiasutuste Euroopa katusorganisatsiooni EUROSAI keskkonnaauditite töörühma juht.

Kasahstani delegatsioon tutvub lähemalt Riigikontrolli tööga finants-, vastavus- ja tulemusauditite valdkonnas, samuti kohtuvad külalised Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni liikmetega ning külastavad E-riigi Akadeemiat ja e-Eesti esitluskeskust.

Eesti ja Kasahstani kõrgeimate auditasutuste koostöö rajaneb leppel, mis sõlmiti 9. detsembril 2016 Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabis maailma kõrgeimate auditiasutuste 22. kongressil. Leppega laiendati koostööd Riigikontrolli ja Kasahstani vastava institutsiooni vahel. Kui varasem suhtlus oli keskendunud peamiselt finantsauditikogemuste vahetamisele, siis seoses uute auditeerimisvolitustega ootas Kasahstani pool Eestilt nõu ning koolitusi ka tulemusauditi valdkonnas.

 

Toomas Mattson
Riigikontrolli kommunikatsioonijuht
+372 640 0777
+372 513 4900
[email protected]
[email protected]
http://www.riigikontroll.ee/

  • Postitatud: 04.12.2018 16:28
  • Viimane muudatus: 11.12.2018 12:08
  • Viimane ülevaatus: 11.12.2018 12:08

Kasahstani riigikontrolli delegatsioon koos Eesti riigikontrolli esindajatega, kes osalesid kollegiaalhindamises.

Kristian Kruuser

Lisamaterjalid

Dokumendid

Välislinke

Veel uudiseid