Riigikontrolör Janar Holm andis Riigikogu esimehele Eiki Nestorile üle aastaraporti

Toomas Mattson | 12.11.2018 | 11:00

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 12. november 2018 – Riigikontrolör Janar Holm andis täna kell 11 Riigikogu esimehele Eiki Nestorile üle Riigikontrolli aastaraporti, mis keskendub viiele valdkonnale, mis on Eesti arengu ja inimeste heaolu seisukohalt olulised, kuid mille puhul on lahendused probleemidele olnud kas osalised, näivad või on otsused üldse edasi lükatud.

Ülevaates on keskmes pensionikindlustuse süsteem, tervishoiusüsteem, uus töövõime toetamise süsteem ning sise- ja välisturvalisus. „Võib taas öelda, et kõik ju teavad ammu neid probleeme. Teavad, aga lahenduste leidmine kulgeb väga aeglaselt. Just sellepärast ongi tähtis tuua need teemad taas fookusesse,“ nentis riigikontrolör Janar Holm kohtumisel Riigikogu esimehega.

Riigikontrolör rõhutas, et tänu kõigi ühistele pingutustele ei ole Eesti kunagi olnud rikkam kui praegu. Riigieelarve tulud on viimase 10 aastaga kasvanud suisa 66%. „Üksnes rahaga aga siiski riiki ei juhita ja muresid ei lahendata. Saabuvas valimistsüklis ei tohiks järele anda kiusatusele tulla välja üha uute ja uute initsiatiividega, kulukate lubadustega, et oma mõtetest tõrjuda teadmine, et kõigepealt oleks vaja ära lahendada hulk aastaid lahendust oodanud probleemid. Selle asemel et üha uusi asendustegevusi välja mõelda, peaksime tegelikult otsustama, mida me riigina ikkagi teeme ja mida ei tee, vaatama üle kõik tegevused ja ülesanded. Ning otsustama, kuidas me saame korda need asjad, mis on kõige alus, asjad, mida „kõik juba ammu teavad“, mis on olulised ning millega mittetegelemine või süsteemse tegelemise puudumine viib tagajärgedeni, mis otseselt mõjutavad Eesti heaolu ning ühiskonda,“ sõnas Janar Holm.

Toomas Mattson
Riigikontrolli kommunikatsioonijuht
+372 640 0777
+372 513 4900
[email protected]
[email protected]
http://www.riigikontroll.ee/

  • Postitatud: 12.11.2018 11:00
  • Viimane muudatus: 12.11.2018 13:32
  • Viimane ülevaatus: 12.11.2018 13:32

Ülevaade riigi vara kasutamisest ja säilimisest 2017.–2018. aastal

Riigikontroll

Lisamaterjalid

Dokumendid

Veel uudiseid