EUROSAI WGEA pidas 16. aastakoosoleku Slovakkias Bratislavas

Toomas Mattson | 04.10.2018 | 15:10

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 29. september 2018 – Eesti ja Slovakkia riigikontrolli koostöös toimus 26.–28. septembril Bratislavas EUROSAI keskkonnaauditi töörühma (WGEA) 16. aastakoosolek ning selle eel, 25. septembril koolituspäev. Kokku osales üritusel üle 70 inimese 33 riigikontrollist ja teistest organisatsioonidest.

Tänavu oli aastakoosoleku põhiteema kliimamuutustega seotud valdkondade auditeerimine ja keskkonnaauditite mõju suurendamine. Koolituspäeval keskenduti kitsamalt kliimamuutustega seotud andmete ja andmeallikatega tutvumisele. Koolituspäeval ja koosolekul osalejatele esinesid eksperdid Euroopa Komisjonist, Euroopa Keskkonnaagentuurist, Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioonist (OECD), Slovakkia Comeniuse ülikoolist ja Maailma Loodusvarade Instituudist. Riigikontrollide esindajad tutvustasid kliimamuutuste teemal korraldatud auditeid ja keskkonnaauditite mõju suurendamise kogemust laiemalt ning ka käimasolevaid koostööauditeid. Eraldi tähelepanu pöörati võimalike, 2020. aastast algavate koostööauditite teemade väljaselgitamisele. Erikülalistena olid koosolekule kutsutud Ameerika Ühendriikide, Argentiina ja Kuveidi riigikontrollide ning Slovakkia keskkonnaministeeriumi ja Slovakkia keskkonnaagentuuri esindajad.

Koosoleku avas Eesti riigikontrolör Janar Holm, EUROSAI WGEA eesistuja, ning üritust juhtis Riigikontrolli välissuhete juht, ühtlasi EUROSAI WGEA sekretariaadi juht Tuuli Rasso. Audiitor Kristiina Visnapuu tutvustas Eesti juhtimisel 8 riigikontrolli koostöös valminud avaliku sektori hoonete energiatõhususe ühisauditi tulemusi ning juhtis kliimamuutuste teemalist koostööauditite arutelu paralleelsessiooni. Audiitor Alar Jürgenson tutvustas koosoleku osalistele Eesti riigikontrolli keskkonnaauditeid ning osales erinevates sisuaruteludes.

Riigikontrolör Janar Holm, arendusteenistuse direktor Urmet Lee ja välissuhete juht Tuuli Rasso kohtusid ürituse ajal eraldi ka Slovakkia riigikontrolöri Karol Mitríkuga.

EUROSAI WGEA järgmine, 17. aastakoosolek toimub 2019. aastal koostöös Euroopa Kontrollikojaga Luksemburgis ning siis on keskmes elurikkusega seotud teemad ja auditikogemuste vahetamine.

Eesti riigikontroll juhib EUROSAI keskkonnaauditi töörühma 2020. aastal toimuva EUROSAI kongressini.

Aastakoosoleku ja koolituspäeva materjalid leiab EUROSAI WGEA kodulehelt: https://www.eurosaiwgea.org/

 

Toomas Mattson
Riigikontrolli kommunikatsioonijuht
+372 640 0777
+372 513 4900
[email protected]
[email protected]
www.riigikontroll.ee

  • Postitatud: 04.10.2018 15:10
  • Viimane muudatus: 04.10.2018 15:11
  • Viimane ülevaatus: 04.10.2018 15:11

Lisamaterjalid

Välislinke

Veel uudiseid