Teede ja Sideministeerium peaks arendama oma sisekontrollisüsteemi

07.07.2000 | 00:00

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 7. juuli 2000 - Riigikontroll viis läbi Teede- ja Sideministeeriumi ning Maanteeameti sisekontrollisüsteemide kontrolli. Eesmärgiks oli kaasa aidata sisekontrolli tugevnemisele ja anda ministrile ülevaade sisekontrolli olukorrast teedeehituse ja teederemondiprojektide juhtimises.

Kontrollimine toimus koostöös Hollandi ekspertidega. Riigikontroll kasutas Euroopas heakskiidetud heade juhtimistavade minimaalseid nõudeid.

Riigikontroll leidis, et Teede- ja Sideministeeriumi sisekontrollisüsteemis on suuri puudujääke - puuduvad piisavad aruandlus-, juhtimis- ja kontrollisüsteemid.

Nende süsteemide töökindlus on vajalik, et anda juhile teavet otsuste võimalikult hästi tegemiseks. Kuigi raha on kasutatud sellele, milleks raha oli mõeldud ehk teedeehituseks, on parema juhtimise ja analüüsi korral võimalik raha kulutada kasulikumalt. Seda ei saa aga kindlalt öelda seni, kuni on olemas sisekontrollisüsteem, mis lisaks korralikule raamatupidamisele hõlmab ka iga rahakulutuse ja projekti tulemuslikkuse ja säästlikkuse analüüsi.

Kontrollimise tulemusel esitas Riigikontroll ministeeriumile Riigikontrolli nägemuse sisekontrolli võimalikust arendamisest ministeeriumis. Teede- ja Sideministeerium ning Rahandusministeerium on nõustunud ettepanekutega. Ministeerium arvestab Riigikontrolli ettepanekuid ministeeriumi strateegia koostamisel ja siseauditi arendamisel.



Sven Soiver
Riigikontrolli pressiesindaja
Tel: 640 0787
GSM: 53 414464
E-post: [email protected]

  • Postitatud: 07.07.2000 00:00
  • Viimane muudatus: 15.10.2015 23:02
  • Viimane ülevaatus: 15.10.2015 23:02

Veel uudiseid