Riigikontrolör Janar Holm osaleb Euroopa ning Ladina-Ameerika riikide kõrgeimate auditiasutuste videokonverentsil

Helerin Kõrvemaa | 09.09.2020 | 16:47

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 9. september 2020 – Riigikontrolör Janar Holm osaleb 9.–11. septembril IX Euroopa Kõrgeimate Auditiasutuste Organisatsiooni ning Ladina-Ameerika riikide kõrgeimate auditiasutuste (EUROSAI-OLACEFS) ühisel videokonverentsil, mille korraldaja on Ungari riigikontroll.

Konverentsi The COVID 19 pandemic: a unique opportunity for Supreme Audit Institutions to highlight the impact of their work” aruteluteemad on seotud riigikontrollide töö ja mõju suurendamisega COVID-19 olukorras. Riigikontrolör on kutsutud esinema 10. septembril toimuvale paneelarutelule teemal „Digipööre kõrgeimates kontrolliasutustes” (Digital transformation of SAIs).

Videokonverentsile on oodatud ligi 200 osalejat Euroopast ja Ladina-Ameerikast.

Riigikontrollist osalevad videokonverentsil ka EUROSAI IT-töörühma projektijuht audiitor Alvar Nõuakas, välissuhete nõunik Kaire Kesküla ja välissuhtluse juht Tuuli Rasso.

OLACEFS on Ladina-Ameerika riigikontrolle ühendav INTOSAI allorganisatsioon. Üle kahe aasta vaheldumisi Euroopas ja Ladina-Ameerikas toimuvaid EUROSAI-OLACEFSi konverentse on korraldatud alates 2000. aastast ning nende eesmärk on jagada avaliku sektori auditeerimise kogemusi ja soodustada Euroopa ja Ladina-Ameerika riikide kõrgeimate auditiasutuste koostööd.

Euroopa Kõrgeimate Auditiasutuste Organisatsioon ehk EUROSAI (European Organisation of Supreme Audit Institutions) on üks INTOSAI seitsmest piirkondlikust töörühmast, mille moodustasid 30 Euroopa kõrgeimat auditiasutust 1990. aastal Madridis.

Kõrgeimate Auditiasutuste Rahvusvaheline Organisatsioon (International Organisation of Supreme Audit Institutions) INTOSAI on sõltumatu mittepoliitiline valitsusväline organisatsioon, mis on loodud alalise institutsioonina, et vahetada auditi valdkonnas ideid ja kogemusi maailma kõrgeimate auditiasutuste vahel.

  • Postitatud: 09.09.2020 16:47
  • Viimane muudatus: 11.09.2020 09:49
  • Viimane ülevaatus: 11.09.2020 09:49

Lisamaterjalid

Välislinke

Veel uudiseid