Eesti riigikontrolöri Janar Holmi kõne Kasahstani vabariigi kõrgeima auditiasutuse esimehe Natalja Godunova ja tema juhitud delegatsiooni visiidi puhul

Janar Holm | 04.12.2018 | 00:00

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

Lugupeetud Kasahstani vabariigi riigikontrolli esimees Natalja Godunova, kolleegid Kasahstani riigikontrollist, head sõbrad!

Eesti ja Kasahstani kõrgeimad auditiasutused on juba ammu heades vastastikustes suhetes: Eesti riigikontrolöril on olnud suur au osaleda Kasahstani vabariigi riigikontrolli 10. ja 15. aastapäeva tähistamisel, samuti võtta osa paljudest konverentsidest.

Mul on hea meel tõdeda, et Kasahstani riigikontrolli juht Natalja Godunova jätkab heade vastastikuste suhete hoidmist, seades endale eesmärgiks viia Kasahstani kõrgeima auditiasutuse töö kvaliteet riikliku kava „100 konkreetset sammu“ käigus uuele tasemele, mis võtab arvesse rahvusvahelisi standardeid.

Eesti riigikontroll on olnud tunnistajaks moderniseerimisele, mis on kulgenud edukalt tänu asjaolule, et Natalja Godunova saab arvestada oma töös Kasahstani vabariigi juhi Nursultan Nazarbajevi toetusega, mida president septembrikuise kohtumise ajal talle ka väljendas.

Kollegiaalhindamine on Eesti riigikontrolli jaoks kahtlemata ajalooline samm. Tegemist on esimese tervikliku hindamisega, mida meie riigi kõrgeim auditiasutus korraldab. 2010. aastal võtsime osa Slovakkia kõrgeima auditiasutuse kollegiaalhindamise töörühma tööst. Kinnitan teile, et meil on Kasahstani riigikontrolli usalduse üle väga hea meel ja me loodame, et tulemused vastavad teie ootustele.

Tasub märkida, et kollegiaalhindamine on eelkõige suunatud juhtimisele ja juhtimisotsuste tegemisele. Seepärast on mul väga hea meel, et riigikontrolli esimees sõitis isiklikult kollegiaalhindamise lõpparuande allkirjastamisele.

On selge, et kui juht ei pühendu, siis ei muutu organisatsioonis midagi. Seega oleks mul väga hea meel kuulda teie ja teie töökaaslaste tagasisidet kollegiaalhindamise tulemuste ja nende võimaliku rakendamise kohta ning arutada kahe riigi võimalike tulevaste auditeerimise proovikivide üle.

Samuti tahaksin märkida, et kollegiaalhindamine õpetas meile palju näiteks selle kohta, mida ise peaksime oma juhistes läbi vaatama, et neid parandada nii, et need aitaksid meie põhitegevusele kaasa, mitte ei raskendaks seda.

Lugupeetud riigikontrolli esimees, lõpetuseks tänan isiklikult teid ja Kasahstani vabariigi riigikontrolli töötajaid, aga ka meie kollegiaalhindamise meeskonda väga hästi kulgenud koostöö eest!

Loodan, et peagi algav koolituskursus avab meie soovituste tagamaid veelgi ja aitab näha, kuidas need praktikas töötavad.

Aitäh!

  • Postitatud: 04.12.2018 00:00
  • Viimane muudatus: 14.12.2018 14:04
  • Viimane ülevaatus: 14.12.2018 14:04

Veel uudiseid