Riigikontroll korraldab EUROSAI WGEA kevadseminari Küprosel

Toomas Mattson | 06.05.2019 | 13:11

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 6. mail 2019 – Riigikontroll korraldab 7.–8. mail 2019 Euroopa kõrgeimate auditiasutuste organisatsiooni (EUROSAI) keskkonnaauditi töörühma (WGEA) kevadseminari, mis toimub koostöös Küprose riigikontrolliga Küprosel asuvas Kalopanayiotise mägikülas.

Tänavuse kevadseminari keskmes on jäätmemajandusest ringmajanduseni jõudmise teema. Üritusele on registreerunud pea 50 osalejat 22 Euroopa riigikontrollist. Ekspertidena on seminarile kutsutud jäätmevaldkonna ekspert Peeter Eek ning Euroopa Keskkonnaagentuuri jäätmete ja materjalide teemagrupi ning Euroopa Liidu keskkonnajärelevalve koostöövõrgustiku IMPEL esindajad. Lisaks esinevad sõnavõttudega Küprose keskkonnavolinik Ioanna Panayiotou ning parlamendiliige ja endine keskkonnavolinik Charalampos Theopemptou.

Riigikontrolör Janar Holm kohtub kevadseminari käigus Küprose riigikontrolöri dr Odysseas Michaelidesiga ning lõpetab seminari sõnavõtuga. Kevadseminari juhib Eesti kui eesistuja nimel WGEA sekretariaadi juht Tuuli Rasso. Vanemaudiitor Viire Viss tutvustab seminaril Eesti ohtlike jäätmete auditi leide ning juhib ringmajanduse koostööauditi paralleelsessiooni. Audiitor Alar Jürgensoni eestvedamisel toimub debatt jäätmete põletamise teemal. WGEA sekretariaadi nõunik Kaire Kesküla annab ülevaate Riigikontrolli juhitava üleilmse jäätmete auditeerimise avatud e-kursuse (MOOC) projekti arengust.

Riigikontroll korraldab EUROSAI WGEA kevadseminari lisaks iga-aastasele aastakoosolekule. Kuigi algul olid kevadseminarid väiksemad kohtumised kitsama fookusega teemade arutamiseks, on need aastatega kujunenud ulatuselt ja osalejate arvult vaid napilt aastakoosolekule alla jäävateks üritusteks.

Seminari päevakava on leitav siin: https://www.eurosaiwgea.org/meetings/Pages/Spring-Session-on-Waste-and-Circular-Economy.aspx

 

Toomas Mattson
Riigikontrolli kommunikatsioonijuht
+372 640 0777
+372 513 4900
[email protected]
[email protected]
http://www.riigikontroll.ee/

  • Postitatud: 06.05.2019 13:11
  • Viimane muudatus: 07.05.2019 09:14
  • Viimane ülevaatus: 07.05.2019 09:14

Lisamaterjalid

Välislinke

Veel uudiseid