Riigikontrollil uus väärikas partner Hiinast

19.04.2002 | 00:00

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 19. aprill 2002 - Sel nädalal külastas Eestit Hiina Rahvavabariigi Riigikontrolli delegatsioon. Delegatsiooni juhtinud Hiina riigikontrolöri asetäitja Wang Daochengi hinnangul saadi visiidilt Eestisse väärtuslikke soovitusi.

Daochengi kinnitusel on nad külastanud paljusid riigikontrolle Euroopas, Ameerikas ja Aasias. Ta märkis, et visiitidel kogetu on paljuski sarnane süsteemiga, mille poole nemadki tahavad liikuda: "Paljuski on just Eestis nähtu see, mida loodame varsti näha ka oma riigis."

Doachengi sõnul koges delegatsioon Eestis palju huvitavat: "Väga huvitav oli näiteks jälgida, kuidas on Riigikontrollis ühendatud tervikuks kolm üpriski erinevat auditiliiki, millega riigikontrollid tegelevad - tulemuslikkuse audit, finantsaudit ja riskide audit."

Riigikontrolör Juhan Partsi sõnul andis see nädal Riigikontrollile uue partneri: "Tegemist oli üldse esimese kontaktiga Hiina Riigikontrolliga. Ja selle nädala kohtumised näitasid, et oleme saanud uue väärika partneri. Leppisime kokku infovahetuses. Saadud võimaluste kasutamine sõltub aga juba eelkõige meist."

Täna lahkunud Hiina Riigikontrolli delegatsioon tutvus nädala jooksul Eesti Riigikontrolli organisatsiooni ja arenguga, Riigikontrolli ja parlamendi suhetega ning Eesti avaliku halduse aruandluse ja auditeerimise süsteemiga. Külastati Rahandusministeeriumi, kus tutvuti finantskontrolli korraldusega avalikus sektoris. Hiina Riigikontrolli delegatsioon kohtus ka Riigikogu aseesimehe Peeter Kreitzbergi ja Riigikogu rahanduskomisjoniga.

Kolmapäeval külastati Pärnut, kus kohtumisel linnavalitsuse esindajatega saadi ülevaade kohaliku omavalitsuse aruandluse ja auditisüsteemi korraldusest.

Sven Soiver
Riigikontrolli pressiesindaja
Tel: 640 0787
GSM: 53 414464
E-post: [email protected]

  • Postitatud: 19.04.2002 00:00
  • Viimane muudatus: 15.10.2015 11:20
  • Viimane ülevaatus: 15.10.2015 11:20

Veel uudiseid