Riigikontrolör Janar Holm osaleb Euroopa kõrgeimate auditiasutuste ühenduse IT-töörühma koosolekul Bukarestis

06.09.2022 | 13:20

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 6. september 2022 – Riigikontrolör Janar Holm osaleb Bukarestis 6.–7. septembril toimuval Euroopa Kõrgeimate Auditiasutuste Organisatsiooni (EUROSAI) infotehnoloogia töörühma (ITWG) 15. koosolekul, mille korraldab Eesti Riigikontroll koostöös Rumeenia kõrgeima auditiasutusega. Ühtlasi osaleb riigikontrolör 8. septembril Rumeenia kõrgeima auditiasutuse aastapäevale pühendatud rahvusvahelisel konverentsil „30 aastat arenemist auditi digiteerimise suunas“.

Infotehnoloogia töörühma aastakoosoleku avavad 6. septembril töörühma eesistuja Janar Holm  ja Rumeenia Auditikoja president Mihai Busuoic. Aastakoosoleku peateemaks on „IT standardid ja juhendid – milline on IT auditi tulevik?“. Seminar on avatud osalemiseks lisaks Euroopa liikmesmaadele ka kõrgeimate auditiasutuste üleilmse organisatsiooni INTOSAI liikmetele.

Kavas on ettekanded Saksamaa, Türgi, Aserbaidžaani, Leedu, Gruusia ja Prantsusmaa riigikontrollide IT-auditi kogemusest. Lisaks Euroopa riigikontrollidele tutvustavad oma kogemust ka India ning USA. Külalisettekandjana teeb esitluse Rumeenia teaduse, innovatsiooni ja digitaliseerimise minister Sebastian Burduja.

Päeva sisse mahub veel paneelarutelu, mida juhatab Mathias Schmitt Saksamaa riigikontrollist ning milles osalevad Leedu, Eesti ja Rumeenia riigikontrollide esindajad. Arutletakse selle üle, kuidas IT-auditi elemente integreerida kõikidesse auditi valdkondadesse.

Kolmapäeval, 7. septembril toimub IT-töörühma koosolek, mis on osalemiseks ainult töörühma liikmetele ja kutsutud külalistele. Koosolekul tutvustatakse töörühma projektide senist edenemist. Töötubades on liikmetel võimalus jagada infot käimasolevate auditite kohta ning arutada võimalike uute koostöövormide üle.

Aastakoosolek toimub hübriidformaadis – kohapeal osaleb üle 50 töörühma liikme ning sama palju on virtuaalseid osalejaid. 

Neljapäeval, 8. septembril esineb riigikontrolör Janar Holm kõnega Rumeenia kõrgeima auditiasutuse 30. aastapäevale pühendatud konverentsil. Digitaliseerumise teemal võtavad sõna veel mitmed teisedki Euroopa kõrgeimate auditiasutuste juhid.

Taustaks

EUROSAI infotehnoloogia töörühm ITWG loodi 2002. aastal, et Euroopa kõrgeimad auditiasutused saaksid vahetada infotehnoloogia alal kogemusi ning ergutada valdkonnas ühistegevust. Töörühma liikmed on 41 riigi kõrgeimad auditiasutused ning peamised tegevussuunad on e-valitsemine, IT-auditeerimise standardiseerimine, asutuste enesehindamine IT-valdkonnas ning koostööauditid. Riigikontroll on IT-töörühma eesistuja olnud alates 2020. aasta suvest.  

Priit Simson
Riigikontrolli kommunikatsioonijuht
+372 640 0102
+372 5615 0280
[email protected]
[email protected]
http://www.riigikontroll.ee/

  • Postitatud: 06.09.2022 13:20
  • Viimane muudatus: 06.09.2022 16:46
  • Viimane ülevaatus: 06.09.2022 16:46

Lisamaterjalid

Dokumendid

Veel uudiseid