Riigikontrolör Janar Holm kohtus Kasahstani Vabariigi suursaadikuga ja võttis vastu sealse riigikontrolli juubelimedali

01.12.2021 | 16:00

Teksti suurus: [-A] [+A]

Keel: EST | RUS | ENG

Print

TALLINN, 1. detsember 2021 – Riigikontrolör Janar Holm kohtus täna Kasahstani Vabariigi suursaadikuga Eestis Nurlan Seitimoviga, et võtta vastu talle Kasahstani riigikontrolli määratud juubelimedal, mis märgib viljakat koostööd, ning arutada Kasahstani ja Eesti koostööd.

Suursaadik Nurlan Seitimov avaldas heameelt Eesti ja Kasahstani kõrgeima auditiasutuse tihedate sidemete ja pikaajalise koostöö üle ning tutvustas Kasahstani ja Eesti riigi suhete erinevaid külgi. Jutuks oli Eesti ja Kasahstani koostöö majanduse ja hariduse valdkonnas, suursaadik andis põhjaliku ülevaate kasahhide aastasadade vältel kujunenud siiretest laia maailma, muu hulgas ka Eestisse.

Riigikontrolör Janar Holm tänas Kasahstani riigikontrolli juubelimedali saamise eest ja tõstis esile Kasahstani riigikontrolli püüdlusi rakendada kõikjalt maailmast, sealhulgas Eestist pärit kogemust auditeerimisel.

Eesti ja Kasahstani riigikontrolli seob 2000ndate keskpaigas alguse saanud regulaarne koostöö, mis vormistati 2016. aastal heade kavatsuste kokkuleppena auditialase kogemuste vahetamise, nõustamise ja koolitamise vallas. 2018. aastal viis Eesti riigikontroll Kasahstani riigikontrollis läbi rahvusvahelise kollegiaalhindamise (peer review) ning toimunud on ka mitmeid omavahelisi kohtumisi nii riigikontrolöride kui valdkondlike ekspertide tasandil.

Riigikontrolör Janar Holm osales virtuaalselt ka tänavu septembris Kasahstani pealinnas Nur-Sultanis toimunud Kasahstani riigikontrolli 25. aastapäevale pühendatud teaduslik-praktilisel konverentsil „Avaliku sektori auditisüsteem uues reaalsuses“ ning pidas seal ettekande, milles käsitles COVID-19-puhangust tulenevaid väljakutseid kõrgeimatele auditiasutustele ja auditiasutuste rolli muutumisest ajas.

Priit Simson
Riigikontrolli kommunikatsioonijuht
+372 640 0102
+372 5615 0280
[email protected]
[email protected]
http://www.riigikontroll.ee/

  • Postitatud: 01.12.2021 16:00
  • Viimane muudatus: 02.12.2021 10:16
  • Viimane ülevaatus: 02.12.2021 10:16

Riigikontrolör Janar Holm võttis Kasahstani Vabariigi suursaadikult Eestis Nurlan Seitimovilt vastu talle Kasahstani riigikontrolli määratud juubelimedali.

Riigikontroll/Toomas Mattson

Veel uudiseid